nederland

Ombudsman onderzoekt klachten coffeeshopbaas

Door ANP - 30 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De Nationale ombudsman gaat de klachten onderzoeken van de Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven over het rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan Thailand. De klachten gaan over de manier waarop het OM informatie heeft gedeeld met de Thaise autoriteiten. Van Laarhoven zit een gevangenisstraf uit in Thailand van ruim honderd jaar.

De Nationale ombudsman heeft de minister van Veiligheid en Justitie en de andere betrokken instanties op de hoogte gesteld van zijn besluit en verwacht het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden.

Van Laarhoven is de oprichter van de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company die in Nederland wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en fraude. De Tilburger was met de opbrengst van zijn bedrijf naar Thailand verhuisd en werd daar in 2014 op basis van informatie van het Nederlandse OM gearresteerd voor witwassen.