nederland

Onderhandelingen voor nieuw kabinet begonnen

Door ANP - 29 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De eerste onderhandelingen voor de vorming van een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn woensdagmorgen begonnen. Het wordt zeker geen snelle formatie zoals vier jaar geleden. De partijen benadrukken voortdurend dat de verschillen heel groot zijn.

Het gaat er volgens Jesse Klaver (GroenLinks) op deze dag vooral om de agenda’s op elkaar af te stemmen. De onderhandelaars praten een uur met elkaar. Informateur Edith Schippers ontvangt de partijen in de Stadhouderskamer van de Tweede Kamer.

Anders dan bij de verkenning, zijn de politieke leiders dit keer niet alleen. Voor de VVD zitten Mark Rutte en Halbe Zijlstra om de tafel, voor het CDA zijn dat Sybrand van Haersma Buma en Pieter Heerma, D66-leider Alexander Pechtold kwam met Wouter Koolmees en Jesse Klaver is er met Kathalijne Buitenweg.