nederland

Oosterscheldekreeft levert 41.000 euro op

Door ANP - 30 maart 2017

COLIJNSPLAAT (ANP) – De eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen is donderdag op de visafslag van het Zeeuwse dorp Colijnsplaat geveild voor een recordbedrag van 41.000 euro. De koper van de twee kilo wegende kreeft is visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke.

De opbrengt gaat dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation, die zich inzet voor het bevorderen van sportplezier voor mensen met een beperking. Zelf was Kuyt wegens trainingsverplichtingen niet aanwezig. Oud-voetballer Sjaak Troost verving hem als gelegenheidsveilingmeester.

Visser Gerrie van den Hoek viste donderdagochtend de eerste kreeft op. Het Zeeuwse kreeftenseizoen duurt nog tot 15 juli

Vorig jaar was de eerste Oosterscheldekreeft goed voor 25.000 euro.