nederland

Opnieuw excuses Emms om grievende leuzen

Door ANP - 03 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De antisemitische leuzen die Rapper Emms van hiphopformatie Broederliefde vorig jaar uitte na de bekerfinale Feyenoord-Utrecht blijven hem achtervolgen. De kwestie is sinds donderdag opnieuw onder de aandacht gekomen nu Broederliefde een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid is tijdens de komende viering van Bevrijdingsdag.

In een inmiddels van YouTube verwijderd filmpje was te zien hoe Emms ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ scandeert. Broederliefde bood daar destijds excuses voor aan en dat hebben ze opnieuw gedaan, zegt het Nationaal Comité 4 en 5 mei vrijdag. Het comité organiseert de tour van de Ambassadeurs van de Vrijheid langs Nederlandse podia op 5 mei. Behalve Broederliefde zijn dat De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat.

Het comité zegt het scanderen van de leuzen door Emms ,,ten zeerste te betreuren en neemt hier vanzelfsprekend afstand van”.