nederland

Partijen dragen Schippers voor als informateur

Door ANP - 27 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Verkenner Edith Schippers wordt ook informateur. De vier partijen (VVD, CDA, D66 en GroenLinks) die over een kabinet verder gaan onderhandelen, willen het formatieproces met de VVD-politica voortzetten. Dat staat in het verslag dat verkenner Edith Schippers (VVD) maandag heeft aangeboden aan Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks kwamen vorige week overeen om te gaan onderhandelen over de vorming van een kabinet. Dat is geen eenvoudige opgave want de verschillen tussen de partijen zijn groot, benadrukten de politieke leiders toen.

De verkenning duurde bijna een week langer dan gepland. Schippers zou het rapport oorspronkelijk al vorige week woensdag inleveren. Toen ze begon gaf ze al aan dat ze de tijd krap vond. De Tweede Kamer debatteert dinsdag over het verslag en wijst dan officieel de informateur aan.