nederland

Ploumen: 6 miljoen naar Somalië en Zuid-Sudan

Door ANP - 30 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet maakt nog eens 6 miljoen euro extra vrij voor noodhulp aan Somalië en Zuid-Sudan. Dat zei minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) donderdag in de Tweede Kamer. Verscheidene partijen hadden gevraagd om een extra bijdrage.

Het geld wordt gegeven aan het Internationale Rode Kruis omdat die organisatie goede toegang heeft in deze twee landen, zei Ploumen.

In Somalië, Zuid-Sudan, Jemen en het noordoosten van Nigeria kampen 20 miljoen mensen met een tekort aan voedsel. Eerder is al 11 miljoen euro vrijgemaakt door het kabinet voor deze landen. ,,De nood is hoog”, aldus de bewindsvrouw.

Een inzamelingsactie van Giro555 voor slachtoffers van de hongersnood haalde 30 miljoen euro op, zo werd woensdag bekend.