nederland

Rivalen eisen klare wijn Rutte over wietteelt

Door ANP - 11 maart 2017

EINDHOVEN (ANP) – VVD-lijsttrekker Mark Rutte moet kiezen of hij voor of tegen het legaliseren van wietteelt is. Dat vinden de lijsttrekkers van CDA, D66, SP en PvdA, die zaterdag ,,duidelijkheid” eisten van Rutte tijdens het lijsttrekkersdebat dat door Limburgse en Brabantse regionale omroepen is georganiseerd.

CDA-voorman Sybrand Buma, die fel tegen legalisering is, is duidelijk, zei D66-voorman Alexander Pechtold. Datzelfde geldt voor voorstanders Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks) en Emile Roemer (SP). Het wordt tijd dat Rutte ook ,,eindelijk kiest”, aldus Pechtold.

Rutte zei ,,naar legalisering te neigen”, maar wil zich nog niet uitspreken. Eerst moet duidelijk zijn of de verbouwde wiet dan niet naar het buitenland verdwijnt en de criminaliteit door legalisatie wel echt afneemt, vindt hij.

De VVD was lang tegen legalisatie, maar de achterban van de partij dringt er op aan de wietteelt ,,slim te reguleren”.