nederland

Schiphol pleegt groot onderhoud aan Kaagbaan

Door ANP - 09 maart 2017

SCHIPHOL (ANP) – Op Schiphol wordt van zaterdag 18 maart tot en met woensdag 24 mei groot onderhoud gepleegd aan de Kaagbaan. De baan wordt dan niet gebruikt voor aankomend en vertrekkend vliegverkeer. Dat wordt verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan. Dat heeft de luchthaven woensdag gemeld.

De Kaagbaan krijgt nieuw asfalt met een speciale antislip-toplaag. De 1500 lampen van de baanverlichting worden vervangen door een energiezuinig systeem. Daarnaast komt er 130 kilometer aan nieuwe kabels. De omringende grasvelden worden hersteld en voorzien van drainage en nieuw gras. In totaal zullen negen weken lang 700 mensen dag en nacht met de klus bezig zijn, aldus Schiphol.

Na de nieuwere Polderbaan is de Kaagbaan de meest gebruikte start- en landingsbaan op Schiphol.