nederland

Schippers: nieuw kabinet voor zomer is streven

Door ANP - 29 maart 2017

FORMATIE

DEN HAAG (ANP) – Informateur Edith Schippers kan zich ,,heel goed voorstellen dat het streven (van VVD, CDA, D66 en GroenLinks) is om voor de zomer een nieuw kabinet te hebben”. Dan kan de nieuwe regeerploeg nog een begroting voor volgend jaar opstellen.

Dat zei Schippers woensdag op een persconferentie na een eerste ronde van onderhandelingen tussen de vier partijen over de vorming van een nieuw kabinet. In dat een uur durend overleg ging het vooral over agendazaken. Schippers gaat de komende dagen bij de vier partijen langs om te praten over het verdere verloop van de formatie

Verder wil ze opener zijn over de formatie dan vier jaar geleden. Ze zal de pers donderdags bijpraten en ,,Nederland en de fracties zoveel mogelijk meenemen in het proces”. ,,De praktijk moet uitwijzen of dat lukt. Maar het is de intentie.”