nederland

‘Serieus onderzoek coalitie met GroenLinks’

Door ANP - 22 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De verschillen zijn groot, maar toch lijkt iedereen een serieuze poging te willen ondernemen om de mogelijkheid van een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te onderzoeken. De partijleiders spreken donderdag met elkaar onder leiding van verkenner Edith Schippers.

De kans is niet onaanzienlijk dat er tijdens dat gesprek wordt besloten om over een dergelijke coalitie te gaan onderhandelen. Een kabinet van het ‘motorblok’ VVD, CDA en D66 met als vierde partij GroenLinks werd tenslotte ook het meest genoemd in de gesprekken van Schippers met de dertien partijleiders eerder deze week.

Schippers naam als informateur wordt al genoemd. De geluiden over haar werk tot dusver zijn positief. De VVD’er keert zelf niet terug in een volgend kabinet en dat maakt het makkelijker voor de andere drie partijen om haar te accepteren. Het is niet uitgesloten dat er een tweede formateur wordt benoemd.