nederland

Strenge maatregelen bij bezoek Turkse minister

Door ANP - 10 maart 2017

ROTTERDAM (ANP) – De Turkse campagnebijeenkomst die zaterdagavond in Rotterdam plaatsvindt zal omgeven zijn met strenge maatregelen om de openbare veiligheid te waarborgen. Dat zei minister-president Mark Rutte vrijdagavond in het programma Nieuwsuur.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu spreekt zaterdag om 18.00 uur genodigden toe in de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg.

Rutte, noch de politie in Rotterdam wilde zeggen hoe de maatregelen er precies uit gaan zien. De woning en de achterliggende tuin zijn Turks grondgebied. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei eerder dat publiek niet welkom is op de openbare weg nabij de woning aan de Straatweg.

De komst van Cavusoglu is tegen het zere been van de Nederlandse regering. De bewindsman pleit voor een ‘ja’ voor meer macht voor president Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.