nederland

Thieme: uitspraak Dijsselbloem onverantwoord

Door ANP - 22 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vindt de uitspraak van eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem over drank en vrouwen onverantwoord. Zij eist excuses.

Zij wijst op zijn uitspraak in een interview met een Duitse krant over onder meer de crisis in de eurozone. Hij stelt dat ,,ik niet al mijn geld aan drank en vrouwen (‘Schnaps und Frauen’) kan uitgeven om vervolgens bij anderen om steun aan te kloppen”. Thieme ziet dat als kritiek op onder meer Zuid-Europese landen en Ierland.

Het is ,,in uw positie onverantwoord” om een dergelijke uitspraak te doen tegen de achtergrond van de grote offers die de gewone Griek, Spanjaard en Ier sinds het uitbreken van de eurocrisis in 2010 hebben moeten brengen, zo stelt Thieme in een reeks vragen aan Dijsselbloem.