nederland

Toch spreekrecht voor stieffamilie Nicole

Door ANP - 31 maart 2017

DEN BOSCH (ANP) – De stiefmoeder en de stiefzus van de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk krijgen toch spreekrecht tijdens de zaak tegen de man die ervan wordt verdacht haar te hebben verkracht en gedood. Dat heeft het hof in Den Bosch vrijdag beslist.

Momenteel loopt de hogerberoepszaak tegen Jos de G., die vorig jaar veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de verkrachting, maar werd vrijgesproken van doodslag. Het OM had veertien jaar gevangenisstraf geëist en ging in beroep.

De stieffamilie had al eerder gevraagd om spreekrecht, maar dat werd door de rechtbank afgewezen. Eind vorig jaar liet toen nog minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur weten dat ook stieffamilie van slachtoffers het recht moet krijgen om te spreken tijdens een strafzaak.