nederland

Twee rijbanen Schipholtunnel open

Door ANP - 29 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Automobilisten kunnen weer door de Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag rijden. Rijkswaterstaat heeft twee banen geopend.

Vier van de zes rijstroken blijven nog dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers daarom de A4 richting Den Haag te mijden en gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes (A9/A5 en A9/A2/A12). Rond Amsterdam blijft de hinder groot. Schiphol is met deze openstelling bereikbaar via een afslag direct na de tunnel.

De brand van maandag in de tunnel beschadigde kabels, leidingen en camera’s. Sinds maandagmiddag werkt Rijkswaterstaat met man en macht om de vitale systemen in de tunnel werkend te krijgen, zodat de tunnel gedeeltelijk open kan. Dinsdagmiddag bleek bij een laatste test dat de ventilatoren niet allemaal werken. Die werken nu.

De herstelwerkzaamheden gaan door om de Schipholtunnel volledig te kunnen openstellen. Rijkswaterstaat kon geen prognose geven over het tijdstip dat alles opengaat.