nederland

Verdachte hotelmoorden naar onderzoeksrechter

Door ANP - 27 maart 2017

ARNHEM (ANP) – De 47-jarige verdachte van de hotelmoorden in Arnhem moet dinsdag voor de onderzoeksrechter in Arnhem verschijnen. Die bepaalt of de man langer vast blijft zitten, aldus het Openbaar Ministerie (OM) maandag. De man meldde zichzelf vrijdagavond bij de politie, die hem al als mogelijke dader zag.

Donderdagavond werden in het voormalige hotel Rembrandt de lichamen van de 71-jarige hoteleigenaar en een 73-jarige vrouw gevonden. Ze waren met geweld om het leven gebracht. De politie dacht al snel aan de 47-jarige man, een tbs’er. Hij verrichtte werkzaamheden buiten de Oostvaarderskliniek in Almere waar hij verbleef, maar keerde op 15 maart niet terug van zijn werk. Sinds zijn verdwijning was een speciaal politieteam naar hem op zoek.

Het OM wil niet bevestigen dat de man in 2014 ook al een keer niet terugkeerde van een verlof, zoals diverse bronnen aan media melden. Hij verbleef toen in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray.