nederland

Vijf snelwegen dicht in chaotische avondspits

Door ANP - 27 maart 2017

LIJNDEN/DEN HAAG (ANP) – De avondspits is maandag chaotisch verlopen. Rond Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch waren rond 19.00 uur vijf snelwegen afgesloten na incidenten. De VerkeersInformatieDienst VID becijferde dat er daardoor 200 kilometer file meer stond dan anders op maandag.

Ongelukken op onder meer de A29 bij het Hellegatsplein en de A59 richting Den Bosch zorgden ervoor dat snelwegen geruimde tijd werden afgesloten. Pas rond 20.00 uur zag de ANWB de files langzaam slinken.

De Schipholtunnel in de A4 richting Den Haag is sinds maandagmiddag dicht na een brand in een van de vluchtwegen waardoor camera’s, kabels en leidingen beschadigd raakten. Verkeer rond Amsterdam zal hier ook dinsdagochtend nog last van hebben, want de Schipholtunnel blijft zeker tot dinsdag na de ochtendspits dicht. De ANWB roept automobilisten op Amsterdam dinsdagochtend te mijden. Wie op tijd op Schiphol moet zijn, kan het beste met de trein reizen.