nederland

Vijftiende Landelijke Opschoondag

Door ANP - 25 maart 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het is weer tijd voor de nationale voorjaarsschoonmaak. Zaterdag gaan meer dan 100.000 vrijwilligers de straat op voor Landelijke Opschoondag. Het is de vijftiende editie van het schoonmaakfestijn tegen zwerfafval in Nederland.

Het startschot voor de actie, die dit jaar het thema ‘één buurt, één missie’ heeft gekregen, wordt gegeven in Amsterdam-Zuidoost. In drie buurten gaan daar mensen aan de slag tegen afval en tegelijkertijd voor het vergroten van de sociale samenhang. Niet alleen burgers maar ook gemeenten en bedrijven kunnen acties aanmelden en meedoen.

Inmiddels zijn een kleine 2000 buurtacties aangemeld, en een recordaantal bedrijven doet dit keer mee. Vorig jaar telde Opschoondag zo’n 1500 opruimacties.