nederland

VVD, CDA, D66 en GroenLinks bij verkenner

Door ANP - 23 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) praten donderdag met verkenner Edith Schippers over de vorming van een kabinet. Als het gesprek goed gaat kunnen waarschijnlijk de onderhandelingen beginnen.

De politieke leiders wilden weinig kwijt toen ze naar binnen gingen. ,,Je kan niet uitkiezen wie je coalitiepartners zijn in deze tijd, dus het gaat mij om de inhoud”, zei Buma. ,,We gaan eerst maar eens een goed gesprek hebben”, aldus Klaver.

Alle partijen lijken een serieuze poging te willen doen om de mogelijkheid van deze coalitie te onderzoeken. Het is D66 die zich sterk maakt voor deelname van de partij van Klaver aan een dergelijk kabinet. ,,Ik wil heel graag met GroenLinks”, zei hij eerder.