nederland

Wandelen met Plasterk op grondwetdag

Door ANP - 25 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – Wie alles wil weten over de grondwet van Nederland kan zaterdag terecht in Den Haag bij demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Hij is dan een van de gidsen die belangstellenden op deze ‘grondwetdag’ alles kunnen vertellen over de constitutie van ons land.

Tijdens de rondleiding rond het Binnenhof komen leuke weetjes aan de orde. Niet alleen over de achtergrond van het Binnenhof, maar ook over de Gevangenpoort en wat die te maken heeft met de scheiding der machten. Ook komen de wandelaars alles te weten over de achtergrond van het Binnenhof, de grondwetbank en de functie van de Algemene Rekenkamer.

De organisatoren van de dag, onder meer de gemeente Den Haag, ProDemos en het ministerie van Binnenlandse Zaken, willen dat bezoekers met diverse activiteiten de grondwet beter leren kennen. Er zijn zaterdag meerdere wandelingen. Belangstellenden moesten zich hiervoor van te voren opgeven. Ook voor scholieren zijn er op deze grondwetdag allerlei activiteiten.