nederland

Wilders: Rutte verloochent achterban

Door ANP - 28 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – VVD-leider Mark Rutte laat zijn kiezers in de steek door ,,op schoot te kruipen” bij GroenLinks. Daarvan heeft PVV-voorman Geert Wilders de demissionair premier, die over een nieuwe regering wil onderhandelen met onder meer GroenLinks, dinsdag beschuldigd. Rutte pareerde dat het verstandig is om een regering met CDA, D66 en GroenLinks te onderzoeken omdat dat een van de weinige mogelijke coalities van vier partijen is.

,,Welke VVD-kiezer doet u daar een plezier mee?”, vroeg Wilders retorisch. Hij fronste bij het belang dat Rutte plotseling hecht aan de overgang naar duurzame energie. ,,Ik wist niet dat Rutte dat woord kon spellen.” ,,En geen woord meer over immigratie en asiel”, waarover de VVD-leider volgens Wilders tijdens de campagne nog stoere taal uitsloeg.