nederland

20 jaar in zaak Tessa van Bokhorst

Door ANP - 12 april 2017

LEEUWARDEN (ANP) – Het gerechtshof in Leeuwarden heeft woensdag in hoger beroep Riekelt van S. uit Urk veroordeeld tot twintig jaar cel. Van S. werd door de rechter schuldig bevonden aan brandstichting en de moord op de destijds achttienjarige Tessa van Bokhorst. Eerder kreeg Van S. acht jaar celstraf, toen achtte de rechtbank moord of doodslag niet bewezen.

Het lichaam van Tessa van Bokhorst werd in oktober 2014 aangetroffen in een brandend vakantiehuisje op een camping in Emmeloord. Van S. heeft de vrouw meerdere keren met een betonklinker op het hoofd geslagen, waarna hij het chalet in brand stak. Daarbij kwam Van Bokhorst om het leven. In eerste instantie oordeelde de rechter in Lelystad dat niet bewezen kon worden dat Van S. de brand heeft aangestoken, maar het hof in Leeuwarden oordeelde in hoger beroep anders.

Het beroep was aangetekend door het Openbaar Ministerie en de verdachte.