nederland

Aantal illegale taxirijders Amsterdam stijgt

Door ANP - 19 april 2017

DEN HAAG (ANP) – In Amsterdam is het aantal illegale taxichauffeurs flink gestegen. Hoeveel het er zijn is niet te zeggen, maar wel dat het gaat om een ,,substantiële groep”. Dat zegt een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) donderdag na berichtgeving in Het Parool.

Volgens hem werkt de toename van het aantal snorders ,,verstorend voor de taximarkt”. In Amsterdam rijden volgens de krant zevenhonderd illegale chauffeurs rond die zijn uitgeweken vanaf Schiphol omdat daar streng wordt gecontroleerd, maar dat kan de ILT niet bevestigen.

De snorder die wordt betrapt, kan een boete krijgen die kan oplopen tot 4300 euro.

Overigens speelt het probleem van illegale taxi’s niet alleen in Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Maastricht. De ILT voert geregeld controles uit, in de hoofdstad alleen al een keer of tien per jaar.