nederland

Advies bij formatie: klimaat urgente kwestie

Door ANP - 03 april 2017

DEN HAAG (ANP) – In de komende kabinetsperiode moet werk worden gemaakt van het aanpakken van het klimaatprobleem. Dat heeft de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving Hans Mommaas maandag gezegd. Mommaas praatte de vier partijen bij die over een nieuwe regering onderhandelen.

,,Ik heb duidelijk gemaakt dat er enige urgentie is op dit dossier, zeker in de komende kabinetsperiode”, zei Mommaas. Klimaat en energie zijn echter niet de enige ,,grote opgaven’’ die ter tafel kwamen in het gesprek met de leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. ,,We hebben het gehad over landbouw en natuur, de circulaire economie en versterking van de stedelijke regio’s’’, aldus de PBL-directeur. De circulaire economie is gericht op zo veel mogelijk hergebruik en het vermijden van milieuschade.

Over klimaat is in algemene zin gesproken, zei Mommaas. Op de specifieke voorstellen uit de partijprogramma’s is niet ingegaan.