nederland

Advocaat Klaas Otto ook verdacht in witwaszaak

Door ANP - 06 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De Haagse advocaat Jan Piet van R., die sinds februari in de gevangenis zit, is ook verdachte in een witwasonderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag. Er bestaan sterke vermoedens dat de advocaat zich schuldig heeft gemaakt aan witwassen, onder andere omdat hij bankierde voor een malafide zorgstichting en omdat hij verdachte transacties niet heeft gemeld.

Jan Piet van R. werd in februari opgepakt op verdenking van beïnvloeding van getuigen in de strafzaak van het OM in Breda tegen oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender. Na zijn aanhouding werden in de Haagse woning van de advocaat bovendien een drugslab, drugsgrondstof, amfetamine en een tabletteermachine gevonden.

Ook de rommelige kantoorboekhouding werd in beslag genomen en daaruit werd al snel duidelijk dat de advocaat zich mogelijk ook schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Het OM in Den Haag wilde donderdag nog niet meer zeggen over de exacte verdenking.