nederland

Agent in cassatie na straf fataal ongeval

Door ANP - 07 april 2017

DEN BOSCH (ANP) – De politieman die in 2013 als lid van een arrestatieteam een fataal verkeersongeluk veroorzaakte in Eindhoven stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling aan te vechten. De agent meent dat hij niet persoonlijk verantwoordelijk gehouden kan worden voor de aanrijding waardoor een achttienjarige scooterrijdster omkwam, aldus zijn advocaat Boudewijn van Eijck vrijdag.

In een colonne van politieauto’s reed de politieman op 15 maart 2013 met sirene en zwaailicht door Eindhoven. Hij was met collega’s op weg naar een verwarde man die dreigde zichzelf en politiemensen dood te schieten. De agent reed hard over de busbaan en door rood stoplicht. Bij een kruispunt botste hij op de overstekende vrouw. Zij overleed aan haar verwondingen.