nederland

Amsterdam krijgt nieuw poppodium en theater

Door ANP - 11 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Amsterdam krijgt een nieuw poppodium en een theater. Op de lege kavel aan de ArenA Boulevard ontwikkelt de gemeente vier bouwblokken, waar ook woningen, kantoren en een hotel in komen. Ook wordt het een plek voor bedrijven die zich bezighouden met virtual reality, maakte verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (grondzaken) dinsdag bekend.

De bebouwing komt in het ArenAPark, naast AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) en bij de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA. Volgens Van der Burg heeft Amsterdam al lange tijd grootse plannen voor dit gebied, maar zijn die tijdens de economische crisis in de ijskast gezet. ,,Vandaag hebben we weer volop mogelijkheden om dit unieke plan tot uiting te brengen.”