nederland

Aydin C. mag uitgeleverd in zaak Amanda Todd

Door ANP - 04 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De 38-jarige webcamafperser Aydin C. mag van de Hoge Raad worden uitgeleverd aan Canada. De verdachte wordt in verband gebracht met de dood van de vijftienjarige Canadese Amanda Todd, die in 2012 zelfmoord pleegde.

Daarmee bevestigt het hoogste rechtscollege dinsdag de beslissing van de Internationale Rechtshulpkamer in Amsterdam, die in juni vorig jaar toestemde in de uitlevering. C. ging daartegen in beroep.

Uiteindelijk beslist de minister van Veiligheid en Justitie of C. definitief naar Canada kan gaan voor zijn proces. Tilburger Aydin C. werd op 16 maart wegens de jarenlange digitale stalking en afpersing van tientallen jonge meisjes en een homoseksuele man veroordeeld tot tien jaar en 243 dagen gevangenisstraf. De zaak van Amanda Todd werd hem daarin niet ten laste gelegd.