nederland

Blok: geen extra maatregelen na Parijs

Door ANP - 21 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) zegt dat de aanslag op politiemensen in Parijs illustreert dat de dreiging van terrorisme reëel is. Tegelijkertijd ziet hij geen aanleiding om in Nederland extra maatregelen te nemen.

Volgens Blok staan de diensten in Nederland wel op scherp. ,,We zijn extra alert waar heel veel mensen bij elkaar zijn . Onze diensten houden dreigingen zorgvuldig in de gaten. Zo’n verschrikkelijke gebeurtenis als in Parijs geeft nog eens een keer aan hoe belangrijk dat helaas is.”

Blok kan niets zeggen over precieze maatregelen rond Koningsdag volgende week. Wel stelt hij dat de diensten ,,zeer alert” zijn als er grote bijeenkomsten zijn en dat dit ook geldt op Koningsdag.