nederland

Boete dreigt om uitstel arbeidsmigrantenwet

Door ANP - 07 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Nederland moet vrezen voor een miljoenenboete van de Europese Unie als de Tweede Kamer de invoering van EU-regels voor buitenlandse seizoensarbeiders op de lange baan schuift. Daarvoor heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Kamer vrijdag gewaarschuwd.

Nederland had de EU-richtlijn al in september in de Nederlandse wet moeten verwerken, maar de Kamer wil dat nu nog verder uitstellen. Het onderwerp zou te gevoelig liggen om te behandelen nu het kabinet geen meerderheid meer heeft in de Kamer. Asscher noemt verder oponthoud ,,ongewenst” en maant de Kamer alsnog haast te maken.

De Europese Commissie wil strenger optreden tegen lidstaten die afgesproken regels niet tijdig overnemen. Nederland hangt daardoor nu een boete van minimaal 3,7 miljoen euro boven het hoofd.