nederland

‘Bolshoi niet naar Nederland’

Door ANP - 07 april 2017

SCHEVENINGEN (ANP) – De voorstelling van het Bolshoi Ballet uit Minsk op eerste paasdag in Scheveningen gaat niet door. Het Zuiderstrandtheater heeft van het impresariaat te horen gekregen dat het gezelschap van de regering van Wit-Rusland niet naar Nederland mag.

Het dansgezelschap, dat losstaat van de beroemde naamgenoot uit Moskou maar ook erg goed zou zijn, zou in Scheveningen ‘Spartacus’ uitvoeren, een ballet in drie akten van Aram Katchaturian en Valentin Yelizariev, op een libretto van N. Volkov. Volgens een woordvoerder van het theater waren er al bijna zeshonderd kaarten verkocht en was de verwachting dat de zaal helemaal vol zou lopen. ‘Spartacus’ wordt ook niet vaak gedanst.

In het Chassé Theater in Breda staat op tweede paasdag een Zwanenmeer van dezelfde groep gepland, maar in dat theater wisten ze vrijdag nog van niks. De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in Minsk is ook niet met de kwestie bekend, zo bleek uit navraag door het ANP. Het betrokken impresariaat is niet bereikbaar.