nederland

Bureau onderzoekt directeur Spoorwegmuseum

Door ANP - 10 april 2017

UTRECHT (ANP) – Een extern onderzoeksbureau heeft naar verwachting nog een paar weken nodig om het onderzoek af te ronden naar de directeur van het Spoorwegmuseum. Marten Foppen is vrijdag per direct geschorst omdat de raad van toezicht het vertrouwen in hem kwijt is. Het museum kan aangifte doen als het onderzoek daartoe aanleiding geeft.

De raad van toezicht heeft een extern bureau ingeschakeld na een melding van een klokkenluider over het functioneren van de directeur. ,,Dat was voor ons reden om actie te ondernemen”, aldus een woordvoerder van de raad. ,,We hebben de directeur geschorst vanwege de tussentijdse conclusies uit het rapport.”

De zegsman wilde maandag niet ingaan op de reden voor de vertrouwensbreuk. ,,Er zijn nu allemaal speculaties, maar daar reageren we niet op. We wachten nu eerst het volledige onderzoek af.”