nederland

D66 wil debat over zorgen om groei Schiphol

Door ANP - 06 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur moet naar de Tweede Kamer komen voor een debat over het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de groei van Schiphol. Dat vindt D66-Kamerlid Rob Jetten, die haar wil horen over de conclusie van de OVV dat het vliegveld zonder ingrijpende maatregelen niet veilig kan uitbreiden.

Jetten is geschrokken van de stevige conclusies van de OVV en benadrukt dat ,,de veiligheid absoluut op de eerste plaats moet staan”. Hij wijst erop dat de raad niet alleen heel concrete aanbevelingen doet aan Schiphol, maar ook aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarover wil hij Dijksma zo snel mogelijk aan de tand voelen.

De OVV schrijft in het donderdag verschenen rapport dat ,,de grenzen van een veilige afhandeling van het vliegverkeer in zicht” komen.