nederland

Dertig mensen nog niet terug naar flat Veendam

Door ANP - 19 april 2017

VEENDAM (ANP) – Ongeveer dertig bewoners van het appartementencomplex in Veendam, dat door een gasexplosie zwaar is beschadigd, kunnen woensdag nog niet terug naar hun huis. Burgemeester Sipke Swierstra van de gemeente Veendam zei woensdag op een persconferentie dat het gaat om de mensen die in het rechterdeel van het gebouw wonen.

Zij hebben onderdak gevonden bij onder meer familie en vrienden. Ook is voor onderdak in een hotel gezorgd. Bewoners van het linkerdeel van het complex kunnen woensdagavond wel terug naar huis.

Door de gasontploffing woensdagochtend in het appartementencomplex kwam een 37-jarige flatbewoner om het leven. Ook vielen er drie lichtgewonden. De politie onderzoekt nog hoe de explosie is ontstaan.