nederland

Dijksma: op korte termijn veiligheidsanalyse

Door ANP - 06 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet belooft een grondige veiligheidsanalyse van luchthaven Schiphol voordat er verdere groei plaatsvindt. De aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zal op korte termijn worden opgepakt, ,,zodat het vliegen van en naar Schiphol ook in de toekomst veilig is”.

Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma donderdag weten in een eerste reactie op een rapport van de OVV over Schiphol. De OVV geeft aan dat Schiphol geen onveilige luchthaven is, maar stelt dat groei van Schiphol niet ten koste mag gaan van die veiligheid, benadrukt de bewindsvrouw.

,,En hier ben ik het mee eens. Want we moeten ook als het aantal vluchten op Schiphol groeit veiligheid prioriteit blijven geven net zoals nu. Groei is enkel mogelijk als het veilig is. Dat is een absolute voorwaarde.”