nederland

Dijsselbloem poogt rel EU-parlement te sussen

Door ANP - 04 april 2017

STRAATSBURG (ANP) – Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zal in de toekomst zijn woorden ,,nog zorgvuldiger kiezen omdat het nooit mijn bedoeling is mensen te beledigen.” Dit schrijft hij in een brief dinsdag aan het Europees Parlement, in een poging de verhitte gemoederen over zijn ,,schandalige gedrag” te kalmeren.

EU-parlementariërs zijn razend over een interview van de Nederlandse (demissionair) minister in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Daarin zet hij volgens hen Zuid-Europeanen neer als lieden die hun geld verspillen aan ,,Schnaps und Frauen” en tegelijk hun hand ophouden bij het rijkere noorden. Vrijwel alle fractieleiders eisten maandag excuses én zijn vertrek.

,,Helaas zijn sommige mensen beledigd door de manier waarop ik mij uitdrukte. De keuze van woorden is vanzelfsprekend persoonlijk, net als de manier waarop ze worden opgevat”, schrijft Dijsselbloem.