nederland

‘Dijsselbloem respectloos met EU-parlement’

Door ANP - 05 april 2017

STRAATSBURG (ANP) – Jeroen Dijselbloems afwezigheid afgelopen dinsdag bij een plenair debat over Griekenland in het Europees Parlement ,,is onaanvaardbaar”. Volgens de voorzitter van het parlement Antonio Tajani is de demissionair minister van Financiën, tevens eurogroepvoorzitter, ,,respectloos”. Zijn gebrek aan ,,normale hoffelijkheid” is problematisch voor de samenwerking en zijn verantwoordingsplicht.

Dat schrijft Tajani in een formele protestbrief woensdag naar aanleiding van de commotie in het parlement over Dijsselbloems afzegging van het debat. ,,Ik breng u hierbij de unanieme ontstemming en teleurstelling over uw oneerbiedwaardige opstelling over van het parlement.”

Tajani wijst erop dat het de tweede keer binnen twee maanden is dat Dijsselbloem weigert met het parlement te discussiëren over Griekenland. De eurogroepvoorzitter beriep zich op andere verplichtingen.