nederland

Drukste winkelcentrum opent nieuwbouw

Door ANP - 02 april 2017

UTRECHT (ANP) – Een mijlpaal voor Hoog Catharijne in hartje Utrecht, het drukste overdekte winkelcentrum van Nederland. Na jaren van bouwen en verbouwen opent deze week 17.000 nieuwe vierkante meter aan commercie.

Elk jaar brengen meer dan 26 miljoen mensen een bezoek aan Hoog Catharijne. De verwachting is dat dit aantal alleen maar verder gaat groeien. Operationeel directeur Sarah Vehmeijer van eigenaar Klépierre: ,,Utrecht is enorm in ontwikkeling. Bovendien ligt Hoog Catharijne naast een drukke hub, het NS-station.”

In het nieuwe winkelcentrum moeten passanten en het winkelend publiek volgens haar veel makkelijker (en rustiger) de weg kunnen vinden. Er zijn twee hoofdpassages en een aantal vertakkingen. Voorheen vonden veel mensen het een doolhof. Bovendien zijn de nieuwe, hoge ruimtes opener en lichter door het toepassen van veel glas. ,,Hoog Catharijne sluit met de nieuwbouw weer aan op de binnenstad.”

Catharijnesingel

Ook stroomt de Catharijnesingel, die in de jaren zeventig tot groot verdriet van veel Utrechters is gedempt, binnen een aantal jaren onder het gebouw door. In 2020 kunnen mensen weer, net als vroeger, in een boot rond de binnenstad varen.

De opening van het nieuwe deel (het entreegebouw en de noordpassage) van Hoog Catharijne is nog maar een voorproefje. In december gaat er ook een nieuwbouwvleugel open. Verder wordt er nog grondig verbouwd. In 2019 moet het gehele herontwikkelde winkelcentrum officieel opengaan.