nederland

Duizend uitvallers bij marathon Rotterdam

Door ANP - 09 april 2017

ROTTERDAM (ANP) – Zo’n duizend deelnemers van de jaarlijkse marathon in Rotterdam hebben zondagmiddag de duurloop voortijdig moeten staken, meldde de organisatie van de Marathon Rotterdam.

Dat zijn er volgens de organisatie honderd meer dan vorig jaar toen er halverwege de middag negenhonderd uitvallers waren. De organisatie denkt dat dit hogere aantal uitvallers te maken heeft met de warmte. Berichten in de lokale media dat mensen onwel zijn geworden door de hitte, kon de organisatie niet bevestigen.

Er deden ruim 14.000 mensen mee. De organisatie deelt water uit en op verschillende plaatsen staan posten, waar deelnemers watersponsen kunnen krijgen. De organisatie had van te voren op de website tips gegeven over lopen in warme omstandigheden en raadde aan het tempo aan te passen.