nederland

Eis 30 maanden voor chantage met naaktfoto’s

Door ANP - 18 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Door zich op seksdatingsites uit te geven als vrouw slaagde een 35-jarige man erin flink wat seksueel getinte foto’s van andere mannen los te krijgen. Vervolgens chanteerde hij ten minste tien vermeende aanbidders voor een bedrag van bijna 55.000 euro.

Die criminele verdiensten moet hij als het aan de officier van justitie in Den Haag ligt terugbetalen aan de Staat. Daarnaast zou hij voor de chantage dertig maanden cel – waarvan tien voorwaardelijk- moeten uitzitten, eiste de officier dinsdag.

Met de pikante foto’s van zijn slachtoffers in bezit zocht hij op sociale media naar hun familie, vrienden of werkgevers en dreigde zijn slachtoffers de foto’s naar hen te versturen, als ze niet zouden betalen.

De officier van justitie waarschuwde op de zitting dat deze zaak opnieuw aantoont dat het onverstandig is weinig verhullende foto’s op internet te delen.