nederland

Eis 6 jaar cel tegen ‘wraakvader’

Door ANP - 20 april 2017

DEN BOSCH (ANP) – Tegen Mario H. is donderdag in de rechtbank in Den Bosch zes jaar cel geëist. De Helmonder sloeg 19 januari in Eindhoven oud-tbs’er Jack S. (46) in elkaar. Die laatste had zich op internet voorgedaan als jongen van zeventien die met H.’s dochter (14) wilde afspreken.

H. kondigde begin januari bij regionale media en Facebook een klopjacht aan naar de internetverleider die zijn dochter chocola en rozen stuurde. Toen hij S. eindelijk tegenkwam in Eindhoven, belde hij een paar keer met de politie. Toen die niet snel genoeg kwam, sloeg H. de man met een schop meerdere malen hard tegen hoofd, armen en benen. S. had sneëen in zijn been en hoofd en brak twee onderarmen.

Volgens justitie was er sprake van een poging tot moord. ,,Hij reageerde buitenproportioneel met levensbedreigend geweld. Ernstige vorm van eigenrichting.’’