nederland

Excuses aan ex-veroordeelde showbizzmoord

Door ANP - 19 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Martien Hunnik, de man die vorig jaar ruim 34 jaar na de geruchtmakende zogenoemde showbizzmoord alsnog is vrijgesproken van dit misdrijf, krijgt op kosten van de Nederlandse staat geestelijke begeleiding aangeboden. Ook heeft de staat excuses aangeboden. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten in een persbericht dat samen met Hunnik is opgesteld.

,,De heer Hunnik is verheugd dat na 34 jaar een streep kan worden gezet onder deze zaak”, staat in het bericht.

De showbizzmoord gaat om de moord op platenproducer Bart van der Laar op 10 november 1981. De platenbaas werd met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Van der Laar was producer van bekende artiesten en bands als Babe, Luv, Corry Konings en Benny Neyman. De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.

Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs.