nederland

Flat vol rook en roet na brand Almelo

Door ANP - 08 april 2017

ALMELO (ANP) – Negen bewoners van een appartementencomplex in Almelo moeten na een brand noodgedwongen de nacht elders doorbrengen. Hun woningen liepen veel rook- en roetschade op, vertelde een woordvoerder van de brandweer. ,,En alle deuren zijn door de brandweer geforceerd om uit te sluiten dat nog mensen binnen waren.” De gemeente regelt een tijdelijk onderkomen voor wie daar behoefte aan heeft.

De brand brak zaterdag aan het begin van de avond uit in de portiek. Twee scooters die daar stonden, brandden uit. Doordat de brand juist daar woedde, konden de bewoners ook niet zomaar naar buiten. Ze vluchtten naar boven en de brandweer haalde hen van het dak en een balkon af.

Zes mensen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze hadden mogelijk rook ingeademd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De brandoorzaak is nog onbekend. Zondag krijgen alle getroffen appartementen een schoonmaakbeurt, daarna wordt bekeken of de bewoners terug naar huis kunnen.