nederland

Groninger Bodem Beweging: Kamp zat te jokken

Door ANP - 18 april 2017

GRONINGEN (ANP) – De Groninger Bodem Beweging vindt het ,,verbazingwekkend” dat minister Henk Kamp ,,nu wel” heeft besloten de gaswinning in Groningen met 10 procent verder te verlagen. ,,Dat betekent dat hij al die tijd heeft zitten jokken dat het niet lager kon dan het plafond van 24 miljard kubieke meter per jaar dat hij vorig jaar had ingesteld”.

Kamp (Economische Zaken) reageerde dinsdag na een advies van het Staatstoezicht op de Mijnen. Secretaris Dick Kleijer van de beweging die opkomt voor de Groningers is echter ook kritisch op het staatstoezicht. ,,Ze zijn rijkelijk laat met het advies. Wij stellen al langer dat de gaskraan verder dicht moet en het is conform ons beroep dat in mei dient bij de Raad van State”, aldus de secretaris.