nederland

Grote zorgen ministerie over verschil scholen

Door ANP - 12 april 2017

DEN HAAG (ANP) – De kwaliteitsverschillen tussen scholen en opleidingen baren demissionair minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) ,,grote zorgen”. Uit een woensdag verschenen jaarverslag van de Inspectie van het Onderwijs blijkt dat door de verschillen veel talenten van leerlingen onbenut blijven.

,,We vinden het ongewenst dat op bepaalde scholen niet al het aanwezige talent tot bloei komt, doordat leerlingen of studenten niet alle kansen krijgen in de klas’’, aldus de bewindslieden in een reactie. ,,Het feit dat het van je school afhangt of je talenten volledig worden benut, zorgt voor kansenverschillen tussen leerlingen op verschillende scholen. Dat is uiterst ongewenst.”

Bussemaker en Dekker kijken ,,nadrukkelijk” naar de rol van schoolbesturen om de verschillen te verkleinen. Zij zouden hun middelen anders moeten gaan inzetten; meer gericht op de plekken waar de kwaliteit achterblijft.