nederland

Hoge Raad: doodschieten Danny (12) was moord

Door ANP - 04 april 2017

BREDA (ANP) – Drie mannen die in 2010 betrokken waren bij de beschieting van een woonwagen in Breda zijn schuldig aan moord. Door de beschieting kwam de twaalfjarige Danny Gubbels om het leven. Volgens de Hoge Raad blijft de twintig jaar celstraf waartoe het gerechtshof het drietal eerder veroordeelde dan ook in stand.

De woonwagen werd door een groep onder vuur genomen met zware wapens, waaronder kalasjnikovs. Danny werd dodelijk getroffen door een van de 27 kogels die de wagen doorzeefden. Zijn moeder raakte gewond aan haar hoofd, maar overleefde het geweld.

Alle drie de verdachten, twee Britten en een Nederlander, waren in cassatie gegaan. Hun advocaat stelde onder meer dat het niet de bedoeling was om te gaan schieten. Eigenlijk wilden de mannen naar eigen zeggen de vader ontvoeren en ,,een lesje leren”.