nederland

‘Hogere lerarensalarissen voor goed onderwijs’

Door ANP - 12 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Een hoger lerarensalaris is van groot belang voor goed onderwijs, stelt de PO-Raad, de sectororganisatie voor het basisonderwijs, in een reactie op het rapport van de Inspectie van het Onderwijs.

,,Dat maakt het vak aantrekkelijker voor zittende en nieuwe leerkrachten. Die zijn hard nodig want het primair onderwijs stevent af op een tekort van tienduizend voltijds leerkrachten in 2025”, aldus de raad.

De belangenorganisatie noemt het het rapport over de grote kwaliteitsverschillen tussen scholen zorgelijk maar niet verwonderlijk. ,,Door een tekort aan bekostiging van honderden miljoenen euro’s hebben scholen op ondersteunend personeel en expertise moeten bezuinigen. Ook broodnodige investeringen in moderne leermaterialen, lesmethoden en schoolgebouwen konden niet worden gedaan”, stelt de organisatie.