nederland

Huiszoeking bij oud-premier Curaao Schotte

Door ANP - 05 april 2017

WILLEMSTAD (ANP) – De recherche op Curaao heeft woensdag huiszoeking gedaan bij oud-premier Gerrit Schotte. Ook de woning van oud-minister Charles Cooper werd doorzocht. Het Openbaar Ministerie geeft weinig informatie over de zaak, maar wijst er in een persbericht wel op dat de Landsrecherche Curaao onder meer is belast met de opsporing van ,,gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken”.

Schotte is in het parlement leider van de grootste partij MFK, die sinds kort in een interim-regering zit. Schotte is onlangs veroordeeld tot drie jaar cel wegens onder meer ambtelijke corruptie. Hij is in afwachting van een hoger beroep.

Charles Cooper werd genoemd als beoogd minister-president van de nieuwe tijdelijke regering. Maar hij is niet door de screening gekomen.