nederland

Janine Abbring nieuwe presentator Zomergasten

Door ANP - 03 april 2017

HILVERSUM – Presentatrice Janine Abbring is de nieuwe presentator van het televisieprogramma Zomergasten. Dat heeft de VPRO maandag bekendgemaakt. Abbring werkt op dit moment als eindredacteur voor het programma Zondag met Lubach.

De nieuwe reeks Zomergasten is te zien tussen 23 juli en 27 augustus. Eerder werkte Abbring voor het Groninger Dagblad, RTV Noord en De Wereld Draait Door, waar ze items maakte als Jakhals. Tussen 2011 en 2015 presenteerde zij samen met Menno Bentveld het programma Vroege Vogels.

Abbring was niet actief op zoek naar werk voor de camera’s. ,,Achter de schermen werken bevalt me prima’’, stelt zij, ,,Maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten.’’

In het programma Zomergasten mogen gasten vertellen over hun favoriete film- en televisiefragmenten. Wie dit keer de gasten zijn is nog niet bekend. Thomas Erdbrink was vorig seizoen de presentator.