nederland

Jeugdjournaal: elke dag en twee keer zo lang

Door ANP - 12 april 2017

HILVERSUM (ANP) – Vanaf het nieuwe tv-seizoen steekt het NOS Jeugdjournaal in een nieuwe jas. De uitzending start elke dag, ook in het weekend, om 19.00 uur en is verdubbeld in zendtijd (naar twintig minuten). Zo is er meer ruimte voor algemeen nieuws en voor verhalen uit de leefwereld van kinderen.

De leidinggevenden zijn er tevreden over. Chef Ronald Bartlema is blij met iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven. ,,Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grotemensenwereld’ en aan de eigen leefwereld van deze kinderen.”

NOS-directeur Jan de Jong noemt het programma ,,al vrij uniek in Europa door aanpak en inhoud”. ,,We hebben nu de mogelijkheid om dat nog verder uit te bouwen.”