nederland

Kanshebbers Vlaamse literatuurprijs bekend

Door ANP - 06 april 2017

BRUSSEL/GENT (ANP) – Drie Nederlandse en twee Vlaamse schrijvers zijn in de race voor de Vlaamse Fintro Literatuurprijs, voorheen bekend als de Gouden Boekenuil. De winnaar kan op 14 mei 25.000 euro incasseren in Gent.

De Nederlandse auteurs Richard Hemker (Hoogmoed), Martin Michael Driessen (Rivieren) en Donald Niedekker (Oksana) staan op de shortlist, maakte de jury donderdag bekend.

Vorig jaar waren alle schrijvers op de shortlist Nederlands. Hagar Peeters won toen met haar debuutroman Malva. Dit jaar maken twee Vlamingen kans: Lize Smit (Het smelt) en Jeroen Olyslaegers (Wil).

De vijfkoppige jury koos de vijf kanshebbers uit twintig kandidaten, van wie er zestien Nederlands zijn. Bekende schrijvers als Herman Koch, Ilja Leonard Pfeijffer, Arnon Grunberg en A.F.Th. van der Heijden haalden de laatste vijf niet.